Tallinna mõõk

Vehklemisklubi ametlik koduleht

uudised

>>

Tulevik I etapil võidutsesid Truumaa ja Ber

Tulevik I etapil võidutsesid Truumaa ja Ber

22.11.2015

Laupäeval, 21.novembril peeti Haapsalus võistlussarja „Tulevik“ I etapp. Avaetapil saavutasid esikohad vehklemisklubi Tallinna Mõõk noorvehklejad Jaron Truumaa ja Vanessa Ber.

Noormeeste võistlusel oli avaetapil 28 osalejat ning alagrupiturniiri ei suutnud täiseduga läbida ükski noormees. Parimad asetused Play-off tabelisse said Jaron Truumaa (Tallinna Mõõk), Ilja Lutsenko (SBSK Draakon), Markus Salm (Tallinna Mõõk) ning Demis Teral (En Garde), olles tabelis vastavalt asetustega 1.-4.

16 paremahulgas langes mõnevõrra üllatuslikult konkurentsist teist asetust omanud Ilja Lutsenko, kes kaotas klubikaaslasele Andrei Korsakovile seisuga 9:15. Jaron Truumaa alistas kindlalt Ivan Novoseltsevi (SBSK Draakon) seisuga 15:7, Markus Salm oli võitis peale pingelist heitlust ühetorkelise paremusega 13:12 Jonathan Darvish-Kojori (Tartu Kalev) ning Demis Teral oli seisuga 15:11 parem klubikaaslasest Braian Hansteinist.

Veerandfinaalides võitis Truumaa kindlalt Henrik Priimägi seisuga 15:9, Demis Teral Alistas Kirill Šhapovalovi (SBSK Draakon) seisuga 15:6, Markus Salmis tuli tunnistada Erik Stutšhilini 10:15 paremust ning Valentin Altunin (Rünnak) alistas Andrei Korsakovi seisuga 15:13.

Poolfinaalmatš Jaron Truumaa ja Demis Terali vahel algas suhteliselt rahulikult ning kuigi Truumaal õnnestus 6:3 ette minna, siis peagi oli seis viigis 6:6. Seejärel leidis aga algas Truumaa soolo, millele Teral ei suutnud võrdselt vastata. Lõpuks olid Truumaa võidunumbriteks koguni 15:8.

Teises poolfinaalpaaris näitas veelgi võimsamat vehklemist Erik Stušhilin, kes alistas Altunini koguni 15:4.

Finaalkohtumine kulges enamjaolt Truumaa dikteerimisel ning matš lõppes 15:12 Truumaa võiduga.

DSC_2744.NEF

Poiste tulemused:

Tüdrukute võistusel oli 23 võistlejat ning alagrupiturniiril näitasidteistest mõnevõrra paremat vehklemist Iris Maria Matskevitš (Tallinna Mõõk), Veronika Lebedeva (Tartu Kalev), Getter Lage (Tallinna Mõõk) ja Karoliina Komissaarova (Tartu Kalev), kes said play-off tabelisse asetused vastavalt 1.-4.

Neist poolfinaalidesse jõudsid suhteliselt kindlate võitudega Matskevitš, Lebedeva ja Komissaarova. Lagel tuli aga veerandfinaalis tunnistada klubikaaslase Vanessa Beri 10:15 paremust.

Poolfinaalkohtumine Beri ja Lebedeva vahel kujunes aga tõeliseks põnevusheitluseks. Kui alguses asus matši juhtima Vanessa, siis matši keskel oli seis jälle viigis ning seejärel läks kohtumist juhtima hoopis Veronika. Teise kolmanduku lõpus suutis aga Vanessa ennast koguda ning minutilisele pausile mindi seisult 14:14. Viimasel kolmandukul oli aga Beri rünnakus rohkem otsustavust ja ka täpsust ning selle tulemusel saavutas 15:14 võidu.

Teine poolfinaalkohtumine Matskevitši ja Komissaarova vahel oli tasavägine kuni seisuni 6:6, seejärel asus vaikselt aga järjekindlalt vahet suurendama Komissaarova ning lõpuks saavutas ta võidu seisuga 15:8.

Finaalkohtimise algas kohe alguses Vanessa Beri julgete rünnakutega nagu ta neid terve võistluspäeva jooksul oli hakanud järjest enesekindlamalt tegema. Lisaks julgele ja agressiivsele vehklemisele olid tema rünnakud ka täpsed ning kohtumises ei tekkinud vastasel kordagi momenti, kus ta oleks saanud ohjad endakätte haarata. Vanessa julge vehklemine andis talle Tulevik I etapi finaalis võidu seisuga 15:11.

DSC_2939.NEF

Tüdrukute tulemused:

Fotod:

Viimased uudised

Alustame uut hooaega

22.08.2023

Kõikide rühmatreeningutega alustame vastavalt tunniplaanile alates 4. septembrist. Uueks hooajaks pidime natukene korrigeerima ka treeningute hinnakirja. Kui vahepealsetel aastatel olid veidi unarusse jäänud noorvehklejatele suunatud kodused vehklemisturniirid, siis vehklemisklubi Tallinna Mõõk võttis selles osas initsaiatiivi ning püüame taas aktiviseerida noore vanuseklasside (U12-U20) koduseid võistlussarju. Seetõttu tasub kindlasti silma peal hoida ka Eesti vehklemisliidu võistluskalendril ning […]

Edvin ja Dinara tõusid Taanis poodiumile!

24.08.2022

Kolmapäeva hommikul algasid Taanis Kopenhaagenis Põhjamaade meistrivõistlused vehklemises. Esimesel päeval oli kavas U17 vanuseklassi epee, kus vehklemisklubist Tallinna Mõõk läks starti üheksa noormeest ja seitse neidu. Noormeeste turniiril, kus stardis oli 58 vehklejat, tegi suurepärase võistluse Edvin Jahu, kes läbi pika võistluspäeva näitas väga head ja enesekindlat vehklemist ning pääses kindlate võitudega finaali. Finaalis tuli […]